Je kunt de hele website tegenwoordig wel vullen met boeken die verboden worden in de Verenigde Staten. Onlangs berichtte Trouw over een school in Florida waar The Hill we Climb werd verboden. Amanda Gorman was uitgesproken op Twitter en in de media.

Volgens Edwin Kreulen, de ombudsman van Trouw, was de berichtgeving in de krant niet volledig.

Inderdaad heeft een ouder van de basisschool bezwaar gemaakt tegen verschillende boeken, waaronder dat van Amanda Gorman. Dat bezwaar is ook besproken tijdens een vergadering op de school, maar in de notulen daarvan staat dat het boek voldoende opvoedkundige waarde heeft en geschikt wordt beschouwd voor de oudere leerlingengroep: tussen de tien en veertien jaar. Dat betekent wel een beperking: het gedicht is niet meer beschikbaar voor leerlingen onder de tien.

Daags voordat dit overal het nieuws haalde, liet het overkoepelend schoolbestuur weten dat het boek juist helemaal niet geweerd werd op de scholen.

Lees zijn hele stuk hier.