Het bittere kruid, het bekendste boek van Marga Minco staat op plek 25 van de bestsellerlijst. Het boek werd na het overlijden van Minco weer overal aangehaald en geprezen en uitgeverij Prometheus moest in allerijl bijdrukken. Voor de rest gebeurt er niet heel veel nieuws in de bestsellerlijst. Ilja Leonard Pfeijffer staat met Alkibiades voor de derde week op rij op 13. Roxane van Iperen zakt met Dat beloof ik langzaam naar plek 22. Sacha Bronwasser
klimt dankzij enkele vakantietips naar 27 met Luister. Anjet Daanje zakt ook heel langzaam naar 33 met Het lied van ooievaar en dromedaris. Vlak daarachter staat in de derde week Arnon Grunberg met De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood. Op de voet gevolgd door het escapistische proza van Hendrik Groen met Groeten uit Benidorm. Toon Tellegen staat met Voor elkaar, het zoveelste dierencadeauboekje op 41. Lessen van Ian McEwan blijft ook in de schoolvakantie verkopen want de roman staat nu op 48.

(Zie hier de gehele lijst.)

(Foto Marga Minco bij de uitreiking van de Vijverbergprijs voor Het bittere kruid in 1958: Bilsen, Joop van / Anefo, Nationaal Archief, CC0)