De nieuwe roman van Adriaan van Dis, Naar zachtheid en een warm omhelzen, is op plaats 2 de bestsellerlijst binnen geknald. Van Dis moet alleen nieuwbakken partijoprichter Pieter Omtzigt voor zich laten, met diens politieke pamflet Een nieuw sociaal contract.

Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer vinden we terug op plaats 15. Daarmee is het werk in de 14e week acht plaatsen gestegen. Luister van Sacha Bronwasser staat ook nog in de top 20. De roman is vijf plaatsen gedaald en staat op plek 18. Roxane van Iperens Dat beloof ik vinden we in de middenmoot terug op plek 34 (+3). Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje is elf plaatsen gedaald en houdt nu plek 49 warm.

Het Zomergasten-effect rondom Bibi Dumon Tak is aan het afnemen. We vinden De dag dat ik mijn naam veranderde terug op plek 51 (-18).

De gehele bestsellerlijst van de CPNB vind je hier.