Voor twintigers en dertigers is de Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen jeugdsentiment. Lang is er door hen dan ook uitgekeken naar Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?, waarin Oomen opnieuw tips geeft aan deze generatie ‘ex-pubers’. En meteen komt het boek binnen op 1 in de bestsellerlijst.

Dat gaat ten koste van Adriaan van Dis, die met zijn Naar zachtheid en een warm omhelzen van plek 2 naar plek 5 zakt. Daarmee staat hij nog boven Heleen van Royen, die met haar Juice in de derde week vier plaatsen is gezakt naar plek 8. Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijfer vinden we terug op plaats 22 (+5). Sacha Bronwasser houdt met Luister plek 25 warm.

Arnon Grunberg is in een achtbaan beland. Steeg zijn De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood vorige week nog zeventwintig plaatsen naar stek 8, nu is het werk weer vierendertig plaatsen gezakt naar 41. Dat beloof ik van Roxane van Iperen is geleidelijk de bestsellerlijst aan het verlaten. Voor de derde week achtereen zakt het boek, inmiddels naar plek 48 (-3).

Nieuw in de lijst is Oorlog van Louis-Ferdinand Céline. Het onlangs opgeduikelde manuscript van de Fransman komt binnen op plaats 50.

De gehele lijst vind je hier.