Het ging de afgelopen weken barslecht met de Nederlandstalige literatuur in de Bestseller 60 van de CPNB, maar daar is nu een einde aan gekomen. Niet omdat er nieuwe literatuur in de lijst staat, maar omdat bepaalde werken zijn teruggekeerd. Veruit het meest opmerkelijk is het hernieuwde onthaal van Alkibiades. De roman van Ilja Leonard Pfeijffer staat na zeven weken afwezigheid plotsklaps op plek 28. Profiteert Pfeijffer hiermee van de discussies die zijn losgebarsten over onze democratie, na de verkiezingswinst van Geert Wilders? De Sint en zijn pieten moeten in ieder geval erg sterk zijn.

Adriaan van Dis keert eveneens terug. Na een week banken staat Naar zachtheid en een warm omhelzen op plek 53. Daarnaast is Nirwana van Tommy Wieringa gestegen naar plek 13 (+8). Afslag 23 van Özcan Akyol verliest slechts twee plekken en staat op 36. Waar gaan we eigenlijk heen van Toon Tellegen & Thé Tjong-Khing is behoorlijk wat plekken gestegen (+14) en bezet plek 43. Ten slotte vinden we Zijn jongen van Carry Slee nog terug op plaats 56 (-30).

Het lang geheim gehouden boek van wijlen Peter R. de Vries en zoon Royce de Vries is zoals verwacht op plek 1 binnengekomen in de lijst. De eerste druk van Ik beloof je dat ik honderd word telt naar verluidt wel 175.000 exemplaren.

De gehele lijst vind je hier.