De meteorologische zomer is al even bezig. Dat betekent niet alleen luchtig kleden, maar ook luchtig lezen. Literatuur verdwijnt uit de lijst en thrillers en beachreads komen ervoor in de plaats. Weinig verrassend dat de nieuwe Karen Slaughter, Waarom we logen, binnenkomt op plek 1. Vervolgens een paar keer Anya Niewierra en dan op plek 7 de eerste titel in de categorie fictie: De Flessentrekker van Ilja Gort. Daarmee stijgt het boek van Gort Publishers vijf plaatsen.

Op plaats 9 staat Rob van Essen met Ik kom hier nog op terug (-2). Lale Gül vinden we twee plaatsen lager met Ik ben vrij (-3). De stad en zijn onvaste muren van Haruki Murakami zakt verder weg. De roman van de Japanner vindt vaste grond op plek 34 (-9). Je bent prachtig van de Amerikaanse Ann Napolitano staat op plaats 37 (-2). Bechamel Mucho van Dimitri Verhulst lijkt geen lang leven beschoren in de Bestseller 60. In de tweede week verliest de roman elf plekken en komt uit op plaats 48. Ten slotte staat Lale Gül nogmaals in de lijst met haar debuut Ik ga leven, op plek 59 (-6).

De gehele bestsellerlijst vind je hier.