Vanmiddag is voor de eerstemaal de Boudewijn Büchprijs uitgereikt. Diederik van Vleuten is de gelukkige. De prijs zal eens per jaar worden uitgereikt aan iemand die zich onderscheiden heeft om het antiquarische boek onder de aandacht van een groot publiek te brengen, zoals de schrijver en verzamelaar Boudewijn Büch dit destijds wekelijks deed aan tafel bij het praatprogramma Barend en Van Dorp.

‘Of het nu gaat om James Cook of Gerard Reve, in hem klopt een warm hart voor het authentieke materiaal,’ zei Piet van Winden, initiatiefnemer van de prijs, vandaag tijdens de overhandiging in het Teylers Museum in Haarlem. Van Vleuten hier daar meteen de eerste Boudewijn Büchlezing.

Begin dit jaar werd bekend dat Eva Rovers de biografie van Boudewijn Büch gaat schrijven. Hij overleed in 2002. Het is nog onduidelijk wanneer de biografie precies verschijnt.