MELIJER

Soms vermoedde ik dat er iemand in mijn huis was als ik sliep.

Hij verplaatste de meubels niet,

maar blies op mijn wang waarop ie een traan dacht te zien.

Zag al voelde ik ‘m niet.

Ik was niet hier. Ik ronkte tot ik wakker schrok en mijn hart zag bonken,

dwars door mijn borst als een op hol geslagen implantaat.

Woest werd ik. Jogde door het bos en sloeg alle melijers die ik tegenkwam.

Nog luchtte het niet op, alsof je een hele broccoli inslikt. De roosjes. En de stronk.

Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde drie dichtbundels: In menigten (2003), Underperformer (2005, Gedichtendagprijs, nominatie Paul Snoek Poëzieprijs, Jo Peters Poëzieprijs en J.C. Bloem-poëzieprijs) en Gospels en psalmen (2008). 
In 2007 bracht Harmens zijn eerste roman uit: Kleine doorschijnende man. In 2009 verscheen een door Harmens samengestelde bloemlezing van dichters die debuteerden in de afgelopen tien jaar, getiteld: Ik ben een bijl. In februari 2013 verschijnt bij Lebowski Publishers zijn nieuwe bundel EXTREEM RUSTIGE HUURDER, waarin ook Melijer is opgenomen. www.erikjanharmens.nl