Zojuist is de Langs de Leeuw Literatuurprijs uitgereikt. Auke Hulst mag zich de winnaar noemen van deze ludieke literaire prijs, na een zenuwslopende puntentelling in de sferen van het songfestival. Hij wint de prijs voor zijn roman Kinderen van het Ruige Land. Hulst had eerder aangegeven dat hij uitgeverij Meulenhoff zou verlaten.

Paul de Leeuw trok zich enkele weken geleden het lot aan van de ‘vergeten auteurs’ uit het fonds van Meulenhoff. De uitgeverij had namelijk verzuimd romans in te sturen voor zowel de Libris Literatuur Prijs als de Gouden Boekenuil. De Leeuw besloot daarom een eenmalige prijs in het leven te roepen voor deze ‘vergeten auteurs.’

De andere genomineerde romans waren Of ik gek ben van Michiel Stroink, Bountymeisje van Frans van Deijl, Villa Betty van Karin Overmars, De mooiste kleur die niet bestaat van Maartje Laterveer en IJsvrij! van Michiel Eijsbouts.

Naast De Leeuw zetelden Miquel Bulnes, Petra Possel, Loretta Schrijver en een bibliothecaresse in de jury van de literaire prijs.