László Krasznahorkai is de winnaar van de Man Booker International Prize 2015 (niet te verwarren met de ‘normale’ Man Booker Prize die jaarlijks in oktober wordt uitgereikt). Dat is zojuist bekend gemaakt. De Man Booker International Prize bekroont een oeuvre. Maar liefst tien schrijvers over de hele wereld waren dit jaar genomineerd.

Krasznahorkai ontvangt een geldbedrag van zestigduizend pond. De jury zegt over zijn werk:

László Krasznahorkai is a visionary writer of extraordinary intensity and vocal range who captures the texture of present day existence in scenes that are terrifying, strange, appallingly comic, and often shatteringly beautiful.

Op dit moment is er slechts één roman van hem verkrijgbaar in een Nederlandse vertaling: Satanstango (uitgegeven door de Wereldbibliotheek). De vertaling van dit boek viel vorig jaar nog in de prijzen.

Het is de zesde keer dat deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt. In 2013 won Lydia Davis de prestigieuze prijs.