De CPNB heeft een nieuwe baas: Eveline Aendekerk. Aendekerk volgt de excentrieke Eppo van Nispen tot Sevenaer op die dit jaar vertrok naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Aendekerk komt niet echt uit het boekenvak:

Ik heb de afgelopen jaren als directeur van Dance4Life gewerkt aan kennis, kracht en keuzevrijheid voor jongeren. Het lijkt misschien een grote overgang naar de CPNB, maar niets is minder waar. Dat is immers precies wat lezen creëert. De CPNB heeft prachtige campagnes voor de jeugd zoals de Kinderboekenweek en de Boekenweek voor Jongeren (voorheen Literatour); het lijkt me fantastisch hieraan een extra impuls te mogen geven. Daarnaast ben ik ook nog een veellezer, dus voor mij komt alles prachtig samen in deze nieuwe baan.

In het biootje dat de CPNB bijsluit staat het volgende:

Eveline Aendekerk (Roermond, 1971) is directeur-bestuurder van Dance4Life, de van oorsprong Nederlandse Social Franchiseorganisatie die samen met jongeren werkt om een einde te maken aan de grootste gezondheidsbedreiging voor jongere: onveilige seks. Tot 2006 werkte Eveline in het bedrijfsleven, van 1995 tot 2001 als managementconsultant bij KPMG en daarna als directielid van DigitasLBi (voorheen Lost Boys). Ze nam eind 2006 ontslag omdat ze ‘iets van betekenis wilde achterlaten op deze wereld’ (Volkskrant, 30 juni 2011). Na een jaar met jongeren te hebben gewerkt in Bolivia, werd ze in augustus 2007 directeur van Dance4life. Onder haar leiding groeide Dance4life substantieel in zowel bereik als impact. Tevens transformeerde ze de organisatie van een bewustwordingscampagne naar een bewezen aanpak voor gedragsverandering. Dance4Life werd onder haar leiding beneficiënt van de Postcode Loterij en partner van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Van 2011-2015 staat Eveline in de top 10 van de Opzij Top 100 machtige vrouwen (categorie goede doelen) omdat zij ‘weet wat jongeren beweegt’ (Opzij) en in 2014-2016 had zij een top 25 plek in de ‘Dikke Blauwe100’; de 100 invloedrijkste personen in de filantropie. Naast haar baan als directeur van Dance4Life zit Eveline in de Raad van Toezicht van theater De Kleine Komedie en in het Bestuur van de Stichting SponsorRing. Tevens is zij als coach verbonden aan het Future Female Leaders Program. Eveline studeerde bedrijfskunde en woont met man en twee zoons in Amsterdam.