Als je een cashcow in je stal hebt, dan behoud je die door een two-book-deal aan te bieden. Tim Hofman tekende gisteren bij Meulenhoff de contracten voor een boek in 2019 en één in 2020. Er komt weer een bundeltje met grappige rijmpjes, maar nu ook non-fictie.
De 29-jarige presentator schreef op Instagram:

voel me nu denk ik even trots als mijn moeder toen ik op de middelbare school zonder schorsingen een jaar door kwam. of toen ik meer dan 15 studiepunten in 4 jaar universiteit had gehaald. of toen ik afstudeerde. allemaal nooit gebeurd, maar ik denk dat ze dit dan had gevoeld. sorry nog ma. maar om het goed te maken heb ik een nieuwe boekendeal voor twee (!!!) boeken geregeld. eentje in 2019, eentje in 2020. ZININ!

Het literaire nieuws was ook meteen een item in RTL Boulevard. Dat was schrikken voor de presentator van RTL Boulevard die repte over ‘een uitgeverij die boeken uitgeeft’. Tim Hofman:

Vorige keer was het heel spannend, weet je, toen het eerste boek uitkwam, want het was een jongensdroom, maar ook poëzie en dat koopt bijna niemand. Nou, dat pakte heel goed uit. En toen zeiden zij: ‘Joh, wil je nog een boek doen?’ Ik zei: ‘Ja, maar ik heb eigenlijk twee ideeën’, toen zeiden ze: ‘Nou, dan doen we toch twee boeken.’ Dus nu heb ik een boekendeal voor twee boeken. Kan alvast verklappen dat het eerste boek wordt waarschijnlijk weer poëzie en het tweede boek non-fictie.

(foto via je Twitter van Meulenhoff)