Gisteren werd het behalen van de verkoop van de eerste 5000 exemplaren bij Bookaroo gevierd met een tussentijdse evaluatie door mede-oprichter Toine Donk. Via de sociale media sijpelen klachten door dat de boeken die iemand bestelt niet geleverd worden door de plaatselijke boekhandel, maar juist door een boekhandel ver weg. Een poll bevestigde het beeld dat dat anders zou moeten. Bookaroo-kopers willen zelfs een dag extra wachten, indien de boeken maar uit de eigen buurt komen.

Bookaroo-klanten zouden ook nog graag de mogelijkheid hebben om de boekhandel van hun keuze aan te vinken. Dat is nog een stap te ver, maar Donk denkt al aan de toekomst:

Voor nu is dat technisch moeilijk te realiseren, vooral omdat wij niet op voorhand weten of de gekozen boekhandel de hele order heeft liggen. Mocht de 10.000-campagne slagen dan is dit een van de eerste nieuwe features die we willen bekijken.

Bookaroo-klanten willen ook graag de mogelijkheid hebben om een bestelling bij de boekhandel op te halen. Ook daaraan gaan de makers werken.

(afbeelding boven: de boekhandels die meedoen met Bookaroo.)