De NRC Lezersprijs blijft de gemoederen maar bezig houden. Gisteren reageerde Gerbrand Bakker via een column in Trouw op de commotie rondom publieksprijs. Hij veroordeelde het gedrag van Van Mersbergen na het winnen van de prijs:

Pas toen Van Mersbergen daadwerkelijk gewonnen had, voelde hij de aandrang er op zijn weblog iets over te schrijven. In een lange tekst die defensief van toon was en waarin hij Akyol niet bij naam noemde en niet bedankte. Zelfs toen nog deed hij alsof het een samenspel was geweest van eigen inspanningen om stemmen te werven en andere dingetjes, in een nogal warrig betoog.

Vandaag slaat Jan van Mersbergen op zijn beurt terug naar zijn fondscollega. Hij verwijt de ‘buitenlandcorrespondent van Trouw‘ moralistisch gedrag:

Op Facebook gaat de discussie verder:

Het wordt geen gezellige nieuwjaarsreceptie bij uitgeverij Cossee.

0