Nadat maandag bleek dat Yves Petry niet doorgedrongen was tot de longlist van de Libris Literatuur Prijs schreef criticus Mark Cloostermans een stuk op zijn blog waarin hij met enige schadenfreude keek naar het geringe succes van de roman De geesten. In de roman nam Petry twee personages op die in ieder geval in naam enige overeenkomst hadden met twee critici: Jeroen Ullings in voor en een zekere Mark Oostermans.

In een reactie onder ons bericht laat Jeroen Vullings weten dat hij dit leedvermaak niet deelt. Hij reageert op een reactie van lezer Joke van Overbruggen:

Joke van Overbruggen
Ik zou me vereerd voelen als ik in een boek voorkwam, maar blijkbaar
past dat niet bij de ego’s van Jeroen Vullings en Mark Cloostermans

Jeroen Vullings
O, Joke, Joke, daar ga je… Petry’s boek niet gelezen, zeker? Het personage dat mijn naam op een letter na draagt, is nota bene het meest intrigerende karakter in deze roman. Mij hoort u niet klagen. Van het leedvermaak van Cloostermans zou ik mij distantiëren, mocht dit ook voor mijn rekening komen, zoals u curieus genoeg aanneemt. Maar de man spreekt alleen voor zichzelf.