Van Oscar van den Boogaard verschijnt deze week de roman Jachthuis, het vervolg op Kindsoldaat. De publiciteit rond de vorige roman ging vooral rond de vraag of Van den Boogaard wel echt de zoon van prins Bernhard was. Eerst in een interview in NRC Handelsblad, later in de talkshow van Eva Jinek.

Dirk Leyman interviewde de auteur voor De Morgen. Hij komt terug op de publiciteitsgolf, waarin onder meer Jann Ruyters in Trouw beweerde dat het leek of Van den Boogaard zijn verstand had verloren. De schrijver vindt de kwestie ‘banaal’.

Hoezo, banaal?
“Vanuit mijn perspectief is het banaal. Op zo’n moment wordt het me heel duidelijk dat er een groep mensen bestaat die gewoon geen idee heeft wie ik ben.”
U blijft bij uw punt?
“Vanzelfsprekend. Omdat ik in mijn kracht sta. Omdat ik voel hoe sterk mijn eigen waarheid is.”

Even later vergelijkt Leyman de situatie met Delphine Boël, die via een DNA-test afdwong dat koning Albert haar als zijn kind zou erkennen. Die weg sluit Van den Boogaard uit. Opmerkelijk genoeg is hij bevriend met Boël.

Toen Kindsoldaat uitkwam, heeft ze met Pasen voor mij gekookt, aan haar lange tafel. En daarbij zaten we allebei op een zelfgemaakte troon en aten we met het door haar ontworpen porseleinen blablablaservies.”

Lees het hele interview hier.