Novamedia (van onder meer de Postcodeloterij, Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek, Podium, Bas Lubberhuizen en boekhandel Scheltema) stoot BookSpot af. BookSpot was de naam die ECI nieuw leven moest inblazen. Vorig jaar bleek dat de onderneming niet zo goed draaide als gehoopt, want BookSpot stopte met de sponsoring van enkele literaire prijzen (zoals de BookSpot Literatuurprijs en de Gouden Strop).

Volgens Novamediabaas Boudewijn Poelmann is de introductie van Amazon op de markt de reden om de boel te verkopen.

Met de komst van Amazon op de Nederlandse markt past BookSpot beter bij Audax Groep, die beschikt over ruim duizend fysieke verkooppunten, dan als stand alone. Onder de vleugels van Audax heeft BookSpot nu de steun van alle winkels, dat is in deze tijden belangrijk.

Audax heeft na de overname van Bruna samen met AKO en The Read Shop een groot aantal boekhandels tot beschikking. Tot nu toe heeft elke winkel nog zijn eigen website. Daar komt BookSpot nu bij.