Winnie Sorgdrager maakte vandaag de shortlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2020 bekend in De Nieuws BV. Deze 5 auteurs maken kans op de eerste Boekenbon Literatuurprijs 2020 ter waarde van 50.000 euro:

• Charlotte Van den Broeck – Waagstukken (De Arbeiderspers)
• Stephan Enter – Pastorale (Van Oorschot)
• Oek de Jong – Zwarte schuur (Atlas Contact)
• Marcel Möring – Amen (De Bezige Bij)
• Koen Sels – Gloria (Het Balanseer)

Op donderdag 12 november wordt het winnende boek bekend gemaakt in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

De jury van de Boekenbon Literatuurprijs bestaat uit: Jan Dertaelen, boekverkoper bij De Groene Waterman in Antwerpen en recensent, Sofie Gielis, redacteur van het literair tijdschrift Dietsche Warande & Belfort, Sebastiaan Kort, recensent voor NRC, Daan Stoffelsen, boekverkoper, recensent en hoofdredacteur van literair tijdschrift De Revisor, Jeroen Vullings, literatuurcriticus Elsevier en Nieuwsweekend.