Marieke Lucas Rijneveld heeft binnen een week het feestje voor Merlijn Kamerling verstoord. Rijneveld moest vorige week de eerste plaats in de Bestseller 60 nog afstaan aan het autobiografische vaderboek van Kamerling (Nu ik je zie), maar vandaag staat Rijneveld weer aan de top met De avond is ongemak. De roman staat dit jaar acht weken in de bestsellerlijst.

Ilja Leonard Pfeijffer is met zijn roman Grand Hotel Europa na 87 weken uit de Bestseller 60 verdwenen. Vorige week stond de roman nog op plek 43 in de bestsellerlijst. Even kijken of Pfeijffer binnenkort weer terugkeert; eerder was hij met zijn roman ook al een paar weken uit de bestsellerlijst verdwenen.

Stefan Hertmans betreedt deze week voorzichtig de bestsellerlijst met zijn nieuwe roman De opgang; hij komt binnen op plek 45. Verder zijn er deze week geen spannende ontwikkelingen in de Bestseller 60. Vooral veel dalers op het gebied van de literatuur. Arthur Japin (Mrs. Degas) zakt van plek zeven naar plek negen en Kluun (Familieopstelling) keldert naar de twaalfde plaats (vorige week plaats acht). Pieter Waterdrinker (De rat van Amsterdam) klimt juist weer wat (van plek 26 naar plek 21).