Vorige week won Gerda Blees de Nederlandse Boekhandelsprijs met Wij zijn licht. En dat in een week waarin ook al bekend was gemaakt dat ze bij de shortlist van de Libris Literatuur Prijs zat. Als je de Nederlandse Boekhandelsprijs wint krijg je in ieder geval een gebonden uitgave van je boek als prijs en die is door de boekhandels ingekocht, want Wij zijn licht komt voor het eerst binnen op de bestsellerlijst, op 50.

De ophef rond Lale Gür heeft ervoor gezorgd dat haar boek Ik ga leven nu op de tweede plek staat. Klifi van Adriaan van Dis staat op 6 en De tuinen van Buitenzorg van Jan Brokken op 7.

Opvallend is dat Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld weer terug is in de bestsellerlijst na al het gedoe over de vertaling. Op plek 19 staat het boek, terwijl De avond is ongemak van plek 55 gestegen is naar 21.

De stem van Jessica Durlacher zakt iedere week wat verder weg op de lijst, haar roman staat nu op plek 45.