In het programma Nieuwsuur is vanavond de Libris Literatuur Prijs 2021 toegekend aan Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers. Geen galadiner in het Amstel hotel maar een bijeenkomst in Felix Meritis waarbij de zes genomineerden in het zonnetje werden gezet. De winnaar Jeroen Brouwers kreeg een cheque van 50.000 euro, maar de auteur zat thuis (net als Gerda Blees, die onlangs bevallen is van een zoon). De cheque werd in ontvangst genomen door uitgever Sander Blom.

De andere genomineerden waren.
– Confrontaties van Simone Atangana Bekono (Lebowski)
– Wij zijn licht van Gerda Blees (Podium)
– De Saamhorigheidsgroep van Merijn de Boer (Querido)
– Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers (Atlas Contact)
– De onbevlekte van Erwin Mortier (De Bezige Bij)
– Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld (Atlas Contact)

De jury bestond uit Lilianne Ploumen, lijsttrekker van de PvdA (voorzitter); Judith Eiselin, literair recensent van NRC Handelsblad; Johan Fretz, auteur; Maarten Moll, auteur en literair recensent van de lokale krant Het Parool; Yves T’Sjoen, hoogleraar moderne Nederlandse literatuur, Universiteit Gent.