In Nieuwsuur is zojuist bekendgemaakt dat Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen de Libris Literatuur Prijs 2024 heeft gewonnen. De jury was vol lof over de ingenieuze verteltechniek en rijke fantasie in deze roman en hoopte dat iedereen dit boek gaat lezen. Van Essen wint voor de tweede keer de geldprijs van 50.000 euro, in 2019 won hij de prijs al voor De goede zoon. Van Essen was zichtbaar ontroerd bij zijn dankwoord, waarin hij de poëzie van Henriëtte Roland Holst en Gerard Reve aan elkaar koppelde.

De andere genomineerden waren:
De onbedoelden van Cobi van Baars (Atlas Contact)
Luister van Sacha Bronwasser (Ambo Anthos)
Gebied 19 van Esther Gerritsen (De Geus)
De onzichtbaren van Frank Nellen (Hollands Diep)
Tosca van Maud Vanhauwaert (Das Mag)

De jury stond onder leiding van Kim Putters en bestaat uit juryleden Dalilla Hermans, Lisa Kuitert, Joep van Ruiten en Vamba Sherif.