Inhet VPRO-programma OVT is vanmorgen de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2021 bekendgemaakt: Sandra Langereis met haar boek Erasmus, dwarsdenker. Zij mag 20.000 euro op haar bankrekening bijschrijven.

De andere genomineerden waren:
* Philip Dröge – Moederstad (Spectrum)
* Jelle Gaemers – Willem Drees (Boom)
* Margriet van der Heijden – Denken is verrukkelijk (Prometheus)
* David Van Reybrouck – Revolusi (De Bezige Bij)

De jury bestond uit Khadija Arib, lid van de Tweede Kamer (voorzitter), Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Mineke Bosch, hoogleraar Moderne Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen; Maria Holtrop, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Nelleke Noordervliet, schrijfster, verbonden aan Trouw; Maarten Prak, hoogleraar Economische en Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht; Hubert Slings, wetenschappelijk medewerker bij het Nederlands Openluchtmuseum.