In zijn briefwisseling op Neerlandistiek zet ook Jeroen Dera vraagtekens bij het bestaan van Evi Aarens, de dichteres met wie hij zogenaamd een polemiek voert over zijn eigen boek. Twee dagen nadat we op Tzum ons hadden afgevraagd welke man van middelbare leeftijd achter het pseudoniem Evi Aarens schuilgaat.

Overigens zijn we ook weer niet de eersten, want Dirk Leyman schreef op 11 september al dit in De Morgen:

Geheimzinnig natuurtalent
Een mystificatie? “De 20-jarige geheimzinnige dichteres Evi Aarens beweert de dochter te zijn van een Engelse moeder en Nederlandse vader én zou antropologie studeren in Cambridge. Maar ze blijft gezichtsloos. Aarens debuteert nu met een episch gedicht in 14 afdelingen, goed voor 211 sonnnetten, ‘een panorama van de oerknal tot de huidige tijd van flash­mobs en vloggers’. Zowel ‘klassieke als eigentijdse verzen’ én een ‘natuur­talent’, vond de poëzie­kritiek bij een voor­publicatie. Disoriëntaties is slechts de prelude op vijf boeken die samen de ‘Europa­pentalogie’ ­zullen vormen, met een bundel canto’s en drie romans.

Op zijn navraag bij uitgeverij Cossee kwam geen reactie.

Straks blijkt nog dat Jeroen Dera zelf achter het pseudoniem Evi Aarens (anagram van reviaans) schuilgaat, al noemt hij Ilja Leonard Pfeijffer als mogelijke kandidaat.