Veel uitgeversnieuws deze week. Francien Schuursma werkte 24 jaar bij De Bezige Bij in diverse functies, maar de laatste jaren als uitgever. Nadat in maart al 7 medewerkers zijn ontslagen na tegenvallende verkopen, moest nu ook de uitgever vertrekken van het management. Dat betekent dat er in de praktijk helemaal geen uitgever meer is, want de hoofdredacteuren van de diverse fondsen (naast De Bezige Bij, Cargo en Thomas Rap) vallen nu direct onder directeur Mark Beumer.

Boekblad meldt dat ook Sander Knol vertrekt. De oprichter en naamgever van de uitgeverij kondigt zijn vertrek aan onder aanmerkelijk gunstiger omstandigheden. Waar De Bezige Bij de bestsellers met een zaklampje moet zoeken, heeft Xander Uitgevers met Lucinda Riley een cashcow van jewelste. Gisteren stonden er 11 titels van Xander Uitgevers in de Bestseller 60. Vorig jaar verkocht Sander Knol zijn uitgeverij aan het WPG-concern, hetzelfde concern waartoe ook De Bezige Bij behoort.