Het nieuwe non-fictieboek De vluchteling, de grenswacht en de rijke Jood van Arnon Grunberg is op een relatief hoge positie de bestsellerlijst binnengekomen. De twee weken geleden uitgebrachte bundeling stukken over grenzen en migratie begint zijn hopelijk lange reis op plek 25.

Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer is voor de tweede week op rij een plek gedaald: van 12 naar 13. Dat beloof ik van Roxane van Iperen is ook iets gedaald: van plek 10 naar plek 16.

Hoewel je zou verwachten dat iedere geïnteresseerde nu toch wel Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje heeft aangeschaft, blijft het goed verkopen. De roman staat op plek 27. Ook zomerboek Groeten uit Benidorm van Hendrik Groen blijft redelijk stabiel staan op 32 in de wekelijkse lijst.

Totaal 2 van Marcel van Roosmalen is plots hard gekelderd. Waar het boek vorige week nog op plek 21 stond, staat het nu 41ste. Zou het er misschien iets mee te maken hebben dat de kersverse leesambassadeur niet meer dagelijks kan voorlezen uit zijn bundel nu de talkshow Marcel & Gijs sinds anderhalve week van de buis is? Benieuwd waar hij nu mee komt om de ontlezing blijvend tegen te gaan.

Sacha Bronwasser keert na een week afwezigheid terug in de lijst. Luister staat op 55.

(Zie hier de gehele lijst.)