In de wekelijks bestsellerlijst van de CPNB staat Charlotte Dematons nog steeds op 1 met Sinterklaas en Francine Oomen nog steeds op 2 met Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?.

Özcan Akyol heeft zijn Afslag 23 alweer in de achteruit gezet. In de tweede week zakt de roman van plek 5 naar plek 6. Akyol is niet de enige die daalt in de lijst: we vinden bijna alle boeken uit het karige aanbod van Nederlandstalige literatuur op een lagere plek terug dan vorige week.

Zo zakt Nirwana van Tommy Wieringa vijf plaatsen naar plek 12. Naar zachtheid en een warm omhelzen van Adriaan van Dis vinden we terug op 22 (-6) en Connie Palmens essaybundel Voornamelijk vrouwen op 42 (-13). Alleen Sacha Bronwasser behoudt haar plek: Luister staat wederom op 56.

Voor de rest valt nog op dat het deze week door ons besproken Jezus, waarom van Bas Ragas binnenkomt op plek 18 en dat Et Heanige Preenske van Herman Finkers uit de lijst is verdwenen. Dat terwijl de Twentse vertaling van De kleine prins vorige week nog de snelste stijger was en op 21 stond.

De gehele lijst vind je hier.

(Screenshot uit Eus’ Boekenclub van afgelopen zondag)