Laten we met het goede nieuws beginnen: Kluun gaat niet zingen. Wel wordt Raymond van de Klundert de verteller bij de live-uitzending van The Passion. Op 28 maart is het zover. Het passieverhaal krijgt dankzij Kluun een draai waar de meeste millennials mee kunnen leven, in plaats van in God te geloven kun je beter in jezelf geloven. De exegese volgens Kluun:

‘Naast dat het een prachtig verhaal is dat ook in deze tijden nog steeds veel te zeggen heeft en herkenbaar is, wil ik dit jaar het paasverhaal ook richten aan de nieuwe generatie. Ik wil hen zeggen dat je in jezelf moet geloven én in de medemens. Het paasverhaal gaat daar bij uitstek over, het is een menselijk verhaal over vallen en opstaan. Het houdt mij, het houdt ons, een spiegel voor.
Wat mij betreft heb je twee keuzes: je kunt uitgaan van wantrouwen of vertrouwen. Als je voor vertrouwen kiest word je misschien een paar keer in je leven bedonderd of teleurgesteld, maar het maakt de rest van het leven wel een stuk leuker. Dat is wat mij betreft de ultieme boodschap die ik haal uit het paasverhaal: met een beetje vertrouwen in elkaar maken we de samenleving liever’, aldus Kluun.