Rob van Essen had voorspeld: Ik kom hier nog op terug. Maar niets is minder waar, want zijn Libris Literatuur Prijs winnende roman die vorige week op 1 stond, staat deze week op plaats 3 in de Bestseller 60. Lale Gül staat nu bovenaan met Ik ben vrij (+1), terwijl haar debuutroman Ik ga leven naar plek 24 is gestegen (+35).

Vers in de lijst is de nieuwe roman van de Japanse Haruki Murakami. De stad en zijn onvaste muren begint op plek 4. Ilja Gort kan op zijn beurt de wijn ontkurken, want zijn De Flessentrekker stijgt door naar plaats 7 (+4). Tom-Jan Meeus zit ook nog steeds in de lift met Duidelijkheid. Het essay staat op plek 13 (+2). De Amerikaanse Ann Napolitano bezet plaats 26 met Je bent prachtig (+4). In augustus zien we elkaar van Gabriel García Márquez stijgt een plekje naar 38. Luister van Sacha Bronwasser daalt hard. De roman zakt naar plaats 48 (-16). De redder van Mathijs Deen verliest zeven plekken en komt uit op plaats 54. Bloedlijn van Simone van der Vlugt staat ten slotte op plek 58 (-10).

Dat betekent dat onder andere Frank Nellen, Cobi van Baars en Jan Brokken de lijst hebben verlaten. Murat Isik, Tommy Wieringa en Eva Vriend deden dat een week eerder al.

De gehele Bestseller 60 vind je hier.