‘Karaktermoord op Dyab Abou Jahjah’ kopt Anja Meulenbelt, politica en schrijfster, boevn een blogje waarin ze Margreet Fogteloo van De Groene Amsterdammer bekritiseert. In De Groene van afgelopen week staat namelijk een artikel over de onrust bij De Bezige Bij naar aanleiding van het contract dat Dyab Abou Jahjah sloot voor het schrijven van een boek (zie hier en hier).

Volgens Meulenbelt is Fogteloo vooringenomen en slecht geïnformeerd:

Fogteloo wil de feiten niet onder ogen zien, en beweert glashard dat het een kwestie van ‘gevoeligheid’ is, die voor moslimfobie tegenwoordig groter zou zijn dan voor antisemitisme. Een analyse, een context, een verhaal over hoe het komt dat deze polarisatie is ontstaan, en wat Israël daar mee te maken heeft, hoeven we van haar niet te verwachten. Lees mijn boek, Kwart over Gaza. Ik doe dat wel.

Lees verder hier.