Charlotte Dematons vertrekt bij uitgeverij Lemniscaat. Dat heeft ze zojuist via een persbericht bekend gemaakt. Vorige week bracht Tzum.info al het nieuws dat Dematons van plan was om de uitgeverij te verlaten.

In het persbericht staat niet waarom ze tot dit besluit is gekomen, maar via een zeer betrouwbare bron kregen wij te horen dat Dematons, evenals andere auteurs, zich zorgen maakten over de redactie van de uitgeverij.

Deze auteurs riepen uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek ter verantwoording, maar dat leverde geen resultaat op.

Een woordvoerder van de uitgeverij nam contact op met Tzum.info en ontkende met klem het mogelijke vertrek van Dematons. Maar een week later is het dus toch een feit.

Het vertrek is een aderlating voor Lemniscaat. Dematons is namelijk zeer geliefd bij het publiek. Van haar prentenboek Sinterklaas en Nederland werden binnen vier maanden 100.000 exemplaren verkocht. Ook bij jury’s doet zij het goed. Haar werk werd diverse keren bekroond met de Zilveren Penseel en de Gouden Penseel.