In een nieuwsbericht op de eigen site reageert Giel van Strien, directeur van Passionate Bulkboek op de commotie rondom Herman Brusselmans:

Ik was backstage tijdens de voordracht van Herman Brusselmans en het daarop volgende incident. Naar ik begrepen heb, heeft een aanwezige medewerker zich genoodzaakt gevoeld iets te zeggen over de voordracht van Brusselmans nadat de volgende auteur, Bregje Hofstede, weigerde op te treden. Zij maakte dat ook kenbaar vanaf het podium en vroeg de organisatie om afstand te nemen van de voordracht van Brusselmans. De medewerker voelde zich voor het blok gezet, handelde impulsief, zonder overleg met mij of andere collega’s en louter op persoonlijke titel. Passionate Bulkboek heeft in haar 25-jarig bestaan vele duizenden auteursoptredens gefaciliteerd en nog nooit haar mening geuit over de inhoud van dan ook maar één optreden. Literatuur is een kunstvorm en Passionate Bulkboek is een platform waarbij de organisatie als intermediair de auteurs en het publiek zo goed mogelijk met elkaar in contact brengt. Met 300 fantastische optredens en 1.100 bezoekers is dit het afgelopen weekend weer uitstekend gelukt.