De vijf-ballen-recensie van NRC Handelsblad heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat Gerbrand Bakker deze week wél in de bestsellerijst terechtkomt. Zijn nieuwe roman Kapperszoon komt binnen op plek 37.

Ook Lisa Weeda betreedt voor het eerst de Bestseller60, haar hoogst actuele debuutroman Aleksandra komt binnen op plaats 27. Maandag werd duidelijk dat ze nog steeds kans maakt op de Libris Literatuur Prijs 2022.

Eindelijk weer extra Nederlandstalige literaire titels in de Bestseller60, want voor de rest gebeurt er weinig spannends deze week.

Philip Huff moet na een week alweer zijn koppositie inleveren (Wat je van bloed weet zakt van plek één naar plek vier), Lale Gül zakt met Ik ga leven naar plek vijftien, Annejet van der Zijl zakt met Fortuna’s kinderen naar plek negentien, Marieke Lucas Rijneveld zakt met Komijnsplitsers naar plaats 26.

Yvonne Keuls komt deze week dan wel weer opnieuw binnen in de bestsellerlijst (plek 55) met haar roman Gemmetje Victoria.