Het veelgeprezen gesprek tussen Theo Maassen en Bibi Dumon Tak in de uitzending van Zomergasten van 13 augustus, heeft tot een run op de boeken van die laatste geleid. Dumon Tak komt met maar liefst twee werken de bestsellerlijst van de CPNB binnen. Het kinderboek Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda (met illustraties van Annemarie van Haeringen) vinden we terug op plek 28, na twaalf weken afwezigheid. Dumon Taks autobiografische roman De dag dat ik mijn naam veranderde uit 2021 komt binnen op plek 33. Het Zomergasten-effect blijkt wel degelijk te bestaan, want de Vlaamse kosmoloog Thomas Hertog staat sinds zijn bezoek aan het programma al vier weken in de lijst met zijn Het ontstaan van de tijd – met als hoogste positie plek 9.

Tegelijkertijd is Sacha Bronwasser de lijst opnieuw aan het bestormen. Na de opvallende opmars van afgelopen week, schiet Luister nu zelfs door naar plek 13 (+15). Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer stijgt eveneens, naar plek 23 (+6). Hetzelfde geldt voor Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje, dat we terugvinden op plek 38 (+10). Alleen Dat beloof ik van Roxane van Iperen is licht gedaald, naar positie 37 (-6).

De gehele lijst vind je hier.