Hoewel er de vrees is dat Ik beloof je dat ik honderd word de zeperd van het jaar wordt, staat het boek van vader en zoon De Vries voor de tweede week op rij op plek 1 in de bestsellerlijst van de CPNB.

Nieuwkomer in de lijst in het essay Over nationalisme van George Orwell, dat voorzien is van een inleidend essay van Bas Heijne. We berichtten de afgelopen week al dat er een run leek te zijn op het korte maar krachtige boekje, nadat Heijne erover in gesprek ging met Tim de Wit bij Buitenhof. Tommy Wieringa maakt de top 10 compleet met Nirwana (+3), dat aan een tweede leven lijkt begonnen.

Afslag 23 is weer aan de goede kant van de bestsellerlijst beland. De roman van Özcan Akyol staat deze week op plek 29 (+7). Toon Tellegen & Thé Tjong-Khing vinden we met Waar gaan we eigenlijk heen terug op plek 35 (+8). Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer verliest terrein (-13) en staat op plaats 41.

Ten slotte stijgt Naar zachtheid en een warm omhelzen van Adriaan van Dis door naar plaats 48 (+5). Alleen maar mannelijke auteurs dus, deze week.

De gehele bestsellerlijst vind je hier.