De hoogst genoteerde literaire roman van deze week van de Bestseller 60 is een binnenkomer: het met wisselende recensies ontvangen In de mist van Golden Gate Park van Murat Isik begint maar liefst op plaats 6.

Jan Brokken staat met zijn non-fictieboek De ontdekking van Holland nog iets hoger: op plaats 4 (+1). Op 11 vinden we Bloedlijn (-2) van Simone van der Vlugt en de nieuwe Paolo Cognetti (Beneden in het dal) komt binnen op plaats 12. De kolonie mept terug van Adriaan van Dis verliest wat plaatsen en komt uit op 16 (-6). Nirwana van Tommy Wieringa staat twee plaatsen lager (-1).

Nog een nieuwe Nederlandse literaire roman is In het oog van Marijke Schermer. Die komt binnen op plek 21. De onzichtbaren van Frank Nellen zakt behoorlijk, naar plaats 27 (-16). Vervolgens komen we Luister van Sacha Bronwasser tegen op plek 41 (-6). Daarna vinden we alweer een nieuwkomer: Alles wat beweegt van Susan Smit begint op plaats 43. Zo staan er eindelijk weer eens meerdere vrouwen in dit overzicht. Joost de Vries maakt een sprongetje naar plek 48 met Hogere machten (+10) en Herman Koch dreigt ten slotte de lijst te verlaten met Ga je erover schrijven? Zijn boek staat deze week plots op plaats 59 (-25).

Al lekker veel interessante boeken in de lijst in aanloop naar de Boekenweek. De gehele Bestseller 60 vind je hier.