Nog even geen uitgebreid diner en een avond vol zenuwen voor de genomineerden voor de Libris Literatuur Prijs 2020, want hun nagelbijtperiode wordt met een dikke maand uitgebreid. Het coronavirus heeft voor dit uitstel gezorgd blijkt uit een bericht van de organisatie op Facebook:

De bekendmaking van de winnaar van de Libris Literatuur Prijs is verschoven van maandag 11 mei naar maandag 22 juni.
In dit besluit heeft het bestuur van de organiserende Stichting Literatuur Prijs de belangen van de genomineerde schrijvers en van de lokale boekhandels in Nederland sterk laten meewegen. Uiteraard zal de organisatie zich daarbij houden aan de richtlijnen van de overheid.

De genomineerde boeken zijn:
Saskia de Coster – Nachtouders | Das Mag
Wessel te Gussinklo – De hoogstapelaar | Koppernik
Oek de Jong – Zwarte schuur | Atlas Contact
Sander Kollaard – Uit het leven van een hond | Van Oorschot
Marijke Schermer – Liefde, als dat het is | Van Oorschot
Manon Uphoff – Vallen is als vliegen | Querido