Een verfilming van een boek kan leiden tot hernieuwde aandacht. De tv-serie Lampje heeft er in ieder geval voor gezorgd dat het boek Lampje van Annet Schaap terug is in de bestsellerlijst. Na vier jaar afwezigheid duikt het boek ineens op op plek 36. Ook de tv-serie De stamhouder levert hernieuwde aandacht op voor het boek van Alexander Münninghoff, want op 53 komt het boek na zeven jaar afwezigheid. De serie Bestseller Boy, gemaakt op basis van de roman Bestsellerboy van Mano Bouzamour, heeft vooralsnog niet tot een run op de boekhandel geleid.

Leon de Winter steeg met Het lied van Europa twee plaatsen naar plek 16 op de bestsellerlijst. Wat stilte wil van Arthur Japin staat in de 20e week op plek 22 in de lijst. Wat je zoekt, zoekt jou van Kader Abdolah volgt hem op 23. Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje zakt 29 plekken en staat nu op 49. De beesten van Gijs Wilbrink, de niet meer zo geheime Geheimtip, begint aan een opmars en staat in de tweede week op 50. En hij wordt weer op de voet gevolgd door Thomas Olde Heuvelt met November.