Geen nieuwe namen qua Nederlandstalige literatuur in de bestsellerlijst deze week. De boeken die er al in staan verliezen bijna allemaal enkele plekken. Zo staat In de mist van Golden Gate Park van Murat Isik deze week op plaats 8 (-2). De ontdekking van Holland van Jan Brokken is buiten de top 10 beland en staat op plek 11 (-7). Beneden in het dal van de Italiaan Paolo Cognetti verliest twee plaatsen en staat op 14. Bloedlijn van Simone van der Vlugt komen we tegen op plek 18 (-7). Nirwana van Tommy Wieringa blijft gestaag dalen, en dat zal na het geen onderdeel uitmaken van de shortlist van de Libris Literatuur Prijs wel aanhouden. De roman komt deze week uit op plek 22 (-4).

Alles wat beweegt van Susan Smit stijgt wél, en hoe. De roman komt deze week uit op plek 26 (+17). Daarmee staat Smit een plaatsje boven Adriaan van Dis, met De kolonie mept terug (-11). In het oog van Marijke Schermer is in de tweede week behoorlijk minder verkocht: de roman zakt naar plek 36 (-15).

De nominatie voor de shortlist van de Libris Literatuur Prijs komt voor Frank Nellen net op tijd. Zijn De onzichtbaren verliest voor de tweede week op rij veertien plekken en komt uit op plaats 41. Voor Luister van Sacha Bronwasser geldt misschien wel hetzelfde: de roman is deze week gedaald naar plek 56 (-15). Ten slotte vinden we Joost de Vries terug op plek 59 met Hogere machten (-11). Die zal hij nu moeten aanspreken, wil hij er volgende week nog in staan.

De gehele Bestseller 60 vind je hier.