Er is een einde gekomen aan de soap rond de Reve-biografie. Joop Schafthuizen ziet namelijk af van een bodemprocedure over de publicatie van het derde deel van een biografie van Gerard Reve. De levenspartner van Reve heeft zich de voorbije jaren hevig verzet tegen de publicatie van De late jaren 1975-2006 van Nop Maas: zie hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier en hier.

Tegen het Algemeen Nederlands Persbureau zegt Schafthuizen: ‘Ik zie er het nut niet meer van in. Het boek ligt nu toch al weken in de winkel.’ Eerder verloor Schafthuizen verschillende rechtszaken tegen de publicatie van het laatste deel van de biografie. Hij is het overigens nog steeds niet eens met de inhoud van het boek. Het boek is volgens Schafthuizen kwetsend en draait alleen maar om erotiek, drank en drugs. Schafthuizen blijft erbij dat hij nooit toestemming heeft gegeven voor het boek.