Vorige week kwam Herman Koch binnen op plek 10 in de bestsellerlijst en deze week stijgt hij door naar plek 4 met Ga je erover schrijven? Tommy Wieringa daarentegen is uit de top 10 verdwenen met Nirwana, na er zes weken op rij gebivakkeerd te hebben. De roman staat op plek 12 (-4). Op plek 19 komen we Luister van Sacha Bronwasser tegen. Daarmee is de roman in de drieëndertigste week alwéér in de lift (+14).

En steeds is aller er van Marjoleine de Vos staat op plaats 29 (-11). Afslag 23 van Özcan Akyol zakt nog flinker: de roman belandt op plaats 42 (-17). Rob van Essen staat met Ik kom hier nog op terug op plaats 46 (-6). Twee plekken lager vinden we Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer (-5). Op plek 49 staat dan weer Adriaan van Dis met Naar zachtheid en een warm omhelzen (-8).

Voor de rest geen Leon de Winter meer, geen Kader Abdolah, en ook George Orwell en Bas Heijne zijn uit de lijst verdwenen. De gezondheidsboeken nemen het over, getuige ook de nieuwe nummer 1: Get Fit van Frederique Ypenburg & Wendy de Vries.

De gehele lijst vind je hier.