Week 50 van de bestsellerlijst is een topweek voor wie literatuur een warm hart toedraagt. Maar liefst zeven Nederlandstalige literaire romans staan er in de lijst, allemaal in positie gestegen.

Ten eerste zet Tommy Wieringa de gestage opmars van Nirwana voort. We vinden het boek terug op plek 9 (+1). Nieuw in de lijst is Stad van de honden van Leon de Winter. De roman over hersenchirurg Jaap Hollander komt binnen op plek 12.

Alkibiades van Ilja Leonard Pfeijffer maakt een reuzensprong naar plaats 22 (+19). Afslag 23 van Özcan Akyol stijgt een plekje naar 28. Vervolgens maakt ook Adriaan van Dis met Naar zachtheid en een warm omhelzen een reuzensprong van negentien plaatsen naar plek 29.

Wellicht geholpen door de eindejaarslijstjes keert Sacha Bronwasser na vijf weken afwezigheid terug met Luister. We vinden de roman op plek 49. Voordat het te laat wordt van Kader Abdolah is drie weken uit de lijst geweest en staat nu op 54.

Daarmee zijn de Nederlandstalige literaire romans genoemd, maar ook Over Nationalisme van George Orwell en Bas Heijne en Waar gaan we eigenlijk heen van Toon Tellegen en Thé Tjong-Khing zijn nog het vermelden waard. Orwell staat op plek 11 (-2) en Tellegen op 25 (+10).

De gehele lijst vind je hier.